Страницы

Георгій Олександрович Сергєєв

Професійний художник. Член Спілки журналістів України (секція художників друку). Народився 1944 року на Сумщині. Закінчив Український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова. За фахом - художник-графік з оформлення та ілюстрації книги.
За роки творчої діяльності проведено 37 персональних виставок живопису та графіки.
Учасник понад 150 виставок в Україні та за кордоном. Серед них: "Художник і книга" (1981, 1986, 1990 - Київ); "Європа в екслібрисі" (Данія, Німеччина - 1991); "Світова виставка майстрів екслібрису" (Японія, 1992); "Екслібрис з усього світу" (Італія, 1994); "Міжнародна виставка екслібрисів" (Чехія, 1996); "Всесвітній екслібрис" (Росія, 1998); та багатьох інших.
У 1992 р. на конкурсі екслібриса для Артистичного товариства Св. Луки (Барселона, Іспанія) отримав першу премію та іменну медаль).
Роботи Георгія Сергеева представлені у музейних колекціях Державного музею книги та друкарства України, музею літератури, Національної бібліотеки України ім. Вернадського, Музею екслібриса в Каунасі (Литва), Інтернаціонального екслібрисцентру Сент-Нікласа (Бельгія), Мистецького музею Фредеріксхавн (Данія) та в інших відомих музеях та бібліотеках, а також у зібраннях багатьох колекціонерів - шанувальників мистецтва мініатюрної графіки та екслібрису Франції, Італії, Порту галії, Данії, Бельгії, Нідерландів, Польщі, Німеччини, Литви, Великобританії, Японії, Канади та інших країн.































































































































































































Комментариев нет:

Отправить комментарий